Baret hoed is een type hoed dat veel wordt gebruikt in het leger. Deze muts is rond en plat, gemaakt van wol die is geweven en gebreid, en sommige zijn gemaakt van acryl en flanel. Wat betreft de kleur van de baret, deze is behoorlijk gevarieerd, het leger van het Amerikaanse leger heeft bijvoorbeeld speciale troepen die groene baretten dragen, terwijl de leider van de revolutionaire beweging in Argentinië “Gerrillo Heroico”, een zwarte baret met een koperen ster gebruikte op een van zijn foto’s. Baretten werden voor het eerst gebruikt en in massa geproduceerd in de 19e eeuw in Spanje en Frankrijk. Het gebruik van de baret verspreidde zich vervolgens over de hele wereld en werd gebruikt door militaire eenheden van een land.

Baretten die vrouwen leuk vinden

De populariteit van de baret heeft de mode waarnemers een frisse wind gegeven, de baret die oorspronkelijk alleen bedoeld was voor militaire soldaten, is nu aangepast en in gebruik genomen door het grote publiek. Na het doorlopen van vorm- en kleuraanpassingen, is de baret nu een van de meest populaire hoeden keuzes voor vrouwen. De vorm van de baret heeft verschillende veranderingen en aanpassingen ondergaan waardoor de vorm nu iets breder en ronder is. Baretten zijn zeer geschikt om te combineren met wollen jassen.

Het verschil tussen een baret en een platte pet

De vorm van de baret lijkt min of meer op een flat cap, de vorm is hetzelfde als flat, alleen is het gebruik net iets anders. De platte pet wordt in het algemeen als een hoed gedragen, waarbij de rand aan de voorkant zit, terwijl bij de baret hoed de rand aan de zijkant of schuin naar de linker- of rechterkant van het hoofd is geplaatst. De rand op de platte pet is net als andere hoeden, die is gemaakt van een hard materiaal, terwijl de baret dat niet is. Qua kleur van de baret zijn er veel kleurvariaties, terwijl bij de flat cap de gebruikte kleuren niet zo divers zijn. De kleurkeuzes zijn ook beperkt omdat de gebruikers meer mannen dan vrouwen zijn.