AGV 1

AGV staat voor het volgende: Automated Guided Vehicles of in het Nederlands, een Automatisch Geleid Voertuig. Het betekent ook precies wat de de vertaling ons vertelt, een geautomatiseerd voertuig. Dit kan voor vele voertuigen gelden, AGV’s kunnen zelfs auto’s zijn misschien in de toekomst zelfs vliegtuigen of helikopters, alleen zal hier veel meer voor nodig zijn dan een simpel AGV systeem.

Daarentegen kunnen het ook hele simpele voertuigen zijn, kleine dingen zoals stofzuigers maken ook gebruik van een AGV systeem. Er zijn vele voertuigen die je zo makkelijk kan opnoemen die gebruik maken van een AGV systeem of in de toekomst gebruik kunnen gaan maken van een AGV systeem.

Een palletmover met een AGV systeem

Nog een van de vele voertuigen die je kan bedenken dat gebruik kan maken of al gebruik maakt van een AGV systeem, is een palletmover. Een palletmover doet ook precies wat het zegt, het is een machine gemaakt om pallets met zware of lichte beladingen van A naar B te brengen.

Deze voertuigen kunnen zonder AGV systeem ook bestaan, zo worden ze bestuurd door mensen die hier een certificaat voor hebben behaald. Deze palletmovers kunnen worden gebruikt in grote magazijnen maar ook voor persoonlijk gebruik mocht je thuis veel pallets hebben die van plaats gewisseld moeten worden.

Waaruit bestaat een AGV systeem

Een AGV systeem (Automated Guided Vehicles) is een systeem wat gemaakt is om transportvoertuigen te automatiseren. Deze transportvoertuigen bewegen en werken op basis van dit AGV systeem. Zo zit hier vaak een navigatiesysteem bij zodat het voertuig niet tegen dingen aan botst en weet hoe ze ergens moeten komen.

Deze voertuigen kunnen onbemand door ruimtes heen manoeuvreren zonder ergens tegenaan te botsen en er voor te zorgen dat ze de taken goed uitvoeren waarvoor deze machines gemaakt zijn.