Duurzame website laten maken

Heb jij een eigen bedrijf? En wil je een duurzame website laten maken? Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic en ook steeds meer ondernemers gaan op zoek naar manieren om duurzaamheid te integreren in hun bedrijf. Daar hoort natuurlijk ook een duurzame website bij. Maar hoe maak je een duurzame website? In deze blog geven we vijf tips waarmee je een duurzame website kunt laten maken.

Kies voor groene hosting

Hostingproviders zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van jouw website op een server die altijd aanstaat. Dit vereist veel energie. Door te kiezen voor groene hosting zorg je ervoor dat jouw website wordt gehost op servers die op een duurzame manier worden aangedreven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor hosting bij een provider die gebruik maakt van zonne-energie.

Gebruik duurzame technieken en tools

Het is niet alleen belangrijk om groene hosting te kiezen, maar ook om te werken met duurzame technieken en tools. Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk plugins en optimaliseer afbeeldingen. Je kunt ook kiezen voor een website builder die gebouwd is met duurzaamheid in het achterhoofd.

Minimaliseer CO2-uitstoot

Elke pagina die jouw websitebezoeker opvraagt, kost energie. Door ervoor te zorgen dat jouw website zo min mogelijk gegevens verbruikt, minimaliseer je de CO2-uitstoot van jouw website. Gebruik daarom zo min mogelijk afbeeldingen, JavaScript-bestanden en CSS-bestanden.

Kies voor een duurzaam design

Het design van jouw website is niet alleen belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor de duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor een donkere modus, die minder energie verbruikt dan een lichte modus. Ook kun je kiezen voor een minimalistisch design, wat niet alleen rustiger oogt maar ook minder energie verbruikt.

Zorg voor een goede user experience

Een goede gebruikerservaring zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven en minder vaak terugkeren naar Google. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van jouw website. Je kunt bijvoorbeeld een zoekfunctie toevoegen, zodat mensen snel vinden wat ze zoeken. Ook kun je ervoor zorgen dat pagina's snel laden, zodat bezoekers niet onnodig lang op jouw website moeten wachten.

Samenvattend

Als ondernemer wil je natuurlijk bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van jouw website. Door te kiezen voor groene hosting, duurzame technieken en tools, een minimalisatie van CO2-uitstoot, een duurzaam ontwerp en een goede user experience, kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Zo draag je jouw steentje bij en maak je jouw bedrijf ook nog eens duurzamer.

Bron: https://moonsio.nl/