We zijn allemaal op zoek naar werk dat bij ons past. Waar we gelukkig van worden en met plezier naar toe gaan. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de branche waarin je werkt, de werkzaamheden die je verricht, je werkplek en de mensen om je heen. 

Grotendeels heb je zelf invloed op hoe je dit allemaal invult. Jij besluit nota bene op welke vacature je wel of niet reageert. Echter kan het lastig zijn om werkplekken te vinden die bij jou past. Het kan fijn zijn om iemand te hebben die je hierbij helpt. Helemaal in een specifiek vakgebied. Wanneer je in een bepaalde branche aan de slag wilt gaan, is het fijn om iemand om de arm te hebben die je de ins en outs kan vertellen over bepaalde werkplekken en goed kan inzien waar jij naar op zoek bent. 

Neem de finance wereld. Stel je zoekt een baan als finance manager maar vind het lastig om je kwaliteiten, talenten en eisen te koppelen aan werkplekken die je online ziet staan. Wat slim is om te doen, is je aanmelden bij een recruitment bedrijf dat in de finance branche actief is. 

Zo’n bedrijf helpt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zij luisteren naar jouw verhaal: wie ben je, wat zoek je, wat spreekt je aan, wat vind je een no-go. En ga zo maar door. Zij maken een profiel van jou aan zodat ze precies weten waar je naar op zoek bent. Een recruitment bedrijf binnen de finance branche zal een netwerk aan bedrijven in dit wereldje hebben die op zoek zijn naar enthousiaste mensen. Zo kan het zijn dat een bedrijf op zoek is naar een finance controller. Omdat het recruiter bureau weet hoe dit bedrijf in elkaar steekt en waar ze naar op zoek zijn, kijken zij in hun netwerk met baanzoekende naar passende mensen. En zo stellen ze potentiële werkgevers en werknemers aan elkaar voor! 

Dus mocht je aan de slag willen in een specifieke branche is het geen gek idee je bij een recruiter bureau aan te melden. Zij helpen je bij het vinden van een passende werkplek.