Informatie over payroll contracten

Alles over payroll contracten

Heeft u een eigen bedrijf dat zich snel ontwikkelt en flink aan het groeien is. Dat is natuurlijk fantastisch. Maar met de groei van een bedrijf krijgt u ook te maken met de groei van administratieve taken. Wij begrijpen als geen ander dat dat niet is waarvoor u ondernemer bent geworden. Dus hoe komt u nu van die administratieve taken af? Door een contract met een payroll bedrijf af te sluiten! In dit blog leest u meer informatie over wat het afsluiten van payroll contracten betekenen voor ondernemers.

Payrolling voor ondernemers

Het afsluiten van een payroll contract betekent in feite het juridisch werkgeverschap uit handen geven aan een payrollbedrijf. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in al deze taken. Dat betekent dat u uw gehele loon,- arbo,- en personeelsadministratie aan een payrollbedrijf uitbesteedt. Andere verplichtingen die erbij komen kijken, worden dan ook door het payrollbedrijf afgehandeld.

Het fijne van een payroll contract

Zodra u een payroll contract heeft afgesloten met een bedrijf, heeft u zelf dus geen omkijken meer naar die enorme berg administratie waar u eerder nog wakker van lag. Daarnaast blijft u met een payroll contract gewoon operationeel de baas in uw eigen bedrijf. U blijft de dagelijkse gang van zaken aansturen en uw werknemers merken bijzonder weinig van het feit dat u een payroll contract heeft afgesloten.

Voordelen van payroll contracten

Veel ondernemers sluiten een payroll contract af vanwege de vele voordelen die het hen biedt. Met een payroll contract heeft u:
  • meer tijd over om u op uw corebusiness te richten
  • geen verplichting meer om aangesloten te zijn bij de Arbodienst
  • geen risico’s meer wat betreft arbeidsovereenkomsten
  • geen verantwoordelijkheid meer over salarisadministratie
  • geen last meer van het doorbetalen van salaris aan langdurig zieke medewerkers

Meer informatie over payroll contracten

Lijkt payroll u wel wat of wilt u meer informatie over payroll contracten? Neem dan gerust contact met ons op.