Het liefst blijft u natuurlijk gewoon werken! Het kan echter voorkomen dat u door een bedrijfsongeval een uitkering aan moet vragen. Als gevolg van het bedrijfsongeval kunt u mogelijk voor een bepaalde periode niet meer werken, waardoor u gecompenseerd moet worden. U kunt immers niet zonder uw inkomen, want aan het eind van iedere maand zullen de vaste lasten betaald moeten worden. Het aanvragen van een uitkering na een bedrijfsongeval is gelukkig niet heel lastig. U kunt dit proces zelf doorlopen of eventueel de hulp van een gespecialiseerde organisatie inschakelen.

Als gevolg van het feit dat u niet langer kunt werken, komt u in aanmerking voor een WIA uitkering. De hoogte van deze WIA uitkering is van verschillende factoren afhankelijk. Ook kunt u mogelijk aanspraak maken op een extra schadevergoeding. Houd er rekening mee dat u voor het aanvragen van een WIA uitkering aan verschillende voorwaarden moet voldoen.

Bij bedrijfsongeval uitkering en schadevergoeding eisen

Het aanvragen van de WIA uitkering na een bedrijfsongeval verloopt via het UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Met een WIA uitkering wordt het loon wat u voorheen van uw werkgever kreeg vergoed, zodat u uw vaste lasten kunt blijven betalen. Waar het aanvragen van een uitkering nog relatief eenvoudig is, geldt dat voor het eisen van een schadevergoeding niet. Voor het eisen van schadevergoedingen kunt u het beste een letselschade advocaat in de arm nemen. Een dergelijke advocaat is gespecialiseerd in het inventariseren van de ontstane schade en het bepalen van de hoogte van een schadevergoeding.