Er wordt de laatste jaren steeds meer aandacht geschonken aan isolering, zoals dakisolatie. Dit is niet verwonderlijk, het is een belangrijke stap in het verduurzamen van onze woningen. Natuurlijk zijn er meer maatregelen die je zou kunnen nemen, maar isoleren gaat snel, is relatief goedkoop en heeft een groot effect. Dakisolatie is een van de opties die je hebt als je met isolering aan de slag wilt gaan . Waarom nu juist dit deel van je woning isoleren? Daar vertellen we je graag iets meer over. Wist je bovendien dat isolatie een uitstekende investering is? De kosten die je hiervoor maakt, verdien je snel terug en daarna profiteer je er nog lang van!

Het effect van dakisolatie

Als jij je aan het oriënteren bent op het verduurzamen van je huis, dan zal isolatie zeker een optie zijn die jij overweegt. Er zijn veel delen van je woning die je kunt isoleren, zoals vloer, kruipruimte en muren. Waarom nu juist kiezen voor dakisolatie? Als je het dak niet geïsoleerd hebt, dan gebeurt er iedere dag het volgende:

  1. je zet ’s ochtends de verwarming aan
  2. de verwarmde lucht stijgt op en via je dak raak je veel warmte kwijt
  3. het blijft koud in huis, dus je zet de verwarming nog wat hoger
  4. de verwarmde lucht stijgt op
  5. etc.

Deze situatie zonder dakisolatie is natuurlijk verre van ideaal. In de eerste plaats omdat je het in huis gewoon koud blijft houden, het wordt nooit echt aangenaam warm. Dat betekent dat je wooncomfort niet zo goed is als het zou kunnen zijn. In de tweede plaats is het niet ideaal vanwege de hoge energierekening die je op deze manier krijgt. Want hoe hoger jij de verwarming zet, hoe meer gas je verbruikt en hoe hoger je energierekening wordt. Dakisolatie heeft dus het effect dat jouw energierekening lager wordt en dat je wooncomfort omhoog gaat!

Terugverdienen

Er zijn verschillende redenen om met dakisolatie aan de slag te gaan. Voor jouzelf levert het dus een hoger wooncomfort op en een lagere energierekening. Voor het milieu heeft het ook voordelen, hoe minder jij stookt, hoe minder uitstoot er is en zo maak jij je huis dus eenvoudig duurzamer! Dit is natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe ziet het financiële plaatje er nu uit? Dat is uiteraard sterk afhankelijk van je eigen specifieke situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van het soort dak dat je hebt en van het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Wat echter wel in zijn algemeenheid gezegd kan worden, is dat je de kosten voor dakisolatie snel genoeg weer terugverdient doordat je energierekening lager wordt. Je kunt bovendien subsidies aanvragen bij de overheid voor het isoleren van je woning. Zo wordt de terugverdientijd nog een stukje korter! Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor subsidie, kijk dan eens op de website van Isocoat Isolatie. Deze specialist in isolering weet aan welke voorwaarden je moet voldoen om van deze subsidie gebruik te kunnen maken. Doordat zij bovendien verschillende technieken en materialen hebben, kunnen zij jouw isolatieklus uitstekend uitvoeren. Isocoat Isolatie is dan ook een uitstekende keus als jij dakisolatie wilt laten aanbrengen!