Bitcoin kun je zien als digitaal geld, waarmee je betalingen kunt verrichten. Het is een nieuwe vorm van geld dat de laatste tijd steeds populairder wordt. Je kunt er van alles mee doen, denk aan: spullen kopen, handelen, onderling naar elkaar versturen of omruilen naar andere coins of Euro’s.

Over hoe de waarde wordt bepaald lees je hier meer over. Betalingen via Bitcoin zijn erg geschikt voor het internet en is mede daarom een populair betaalmiddel. Zo kun je direct Bitcoins versturen en komen deze direct aan tegen zeer lage transactiekosten. Hierbij komen geen andere instanties of banken aan te pas. Een centrale bank kan dus niets bepalen over de Bitcoin en dit is dan ook het revolutionaire aan de BTC.

De BTC is de eerste decentrale digitale valuta op de markt en uitgifte hiervan wordt bepaald door het netwerk. Iedereen kan participeren aan dit netwerk en dit versterken. Zo is er een wereldwijd betalingsnetwerk ontstaan zonder dat iemand daar autoriteit over heeft.  

Bitcoin kopen bij Bitvavo 

Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers. 

Op transacties met Bitcoin rekent Bitvavo 1,5% commissie. Op overige transacties 2,5%. Bij andere aanbieders wordt dit verwerkt in de koersprijs, maar Bitvavo vertelt eerlijk hoeveel ze zelf verdienen. Onder de streep zijn ze tevens vaak goedkoper dan de meeste andere exchanges. Bitcoin kopen doe je bij Bitvavo.