3 redenen waarom vergaderen in de natuur betere resultaten oplevert
Wanneer was de laatste keer dat u een vergadering buiten in de natuur had? Nog nooit? Dat is niet vreemd, want de natuur is natuurlijk geen standaard omgeving voor een vergadering. Toch is dit het overwegen waard, want onderzoek toont aan dat vergaderen in de natuur niet alleen de creativiteit bevordert, maar ook de stemming, de alertheid en de inbreng van de deelnemers. In dit blog leggen we uit waarom vergaderen in de natuur zo’n goede keuze is voor werkgevers en hoe u hier uw voordeel mee kunt doen.

1. Creativiteit van uw team weer op gang brengen

Als u het gevoel heeft dat uw team creatief vastloopt en daar niet meer uitkomt, is het misschien tijd om eens iets nieuws te proberen. Een verandering van locatie kan wonderen doen voor de geest. Een andere omgeving kan het creatieve proces weer op gang helpen. Onze tip: Landgoed Ter Meiren net over de grens met België. Hier vindt u een sfeervol kasteel dat over kleine, intieme vergaderruimtes beschikt. En een 100 jaar oud parklandschap dat vele mooie plekjes kent. Al met al een ideale plek voor wie wil vergaderen in de natuur!

2. Er worden meer knopen doorgehakt

In de natuur zijn doet de mens goed. Het maakt ons rustig en zorgt ervoor dat we meer ontspannen zijn. De natuur is (helaas) een out-of-the-box plaats voor vergaderingen. Maar dat maakt hem juist zo geschikt. Komen de beste ideeën niet juist wanneer u even weg bent van de zaak? Gewoon onder de douche of wanneer u staat te koken? Vergaderen in de natuur werkt dan ook stimulerend, leidt tot betere besluitvorming, snellere oplossingen en effectievere vergaderingen.

3. Vergaderen in de natuur verbetert de communicatie en samenwerking

Vergaderen in de natuur betekent samenzijn in een nieuwe omgeving, waar weinig afleiding is. Dit zorgt voor een groter teamgevoel, waardoor werknemers meer voor elkaar openstaan en meer durven te laten zien van hun persoonlijkheid, in tegenstelling tot de formele en soms stijve setting van een vergaderruimte. Vergaderen in de natuur biedt ook meer gelegenheid voor informele gesprekken, wandelingen of activiteiten na de vergadering, waardoor de relaties tussen collega’s kunnen worden versterkt.

Verhoog de effectiviteit van je vergaderingen

Vergaderen in de natuur verhoogt de creativiteit, verbetert de communicatie en leidt tot betere beslissingen. Wanneer u hier meer over wilt weten is ons artikel over effectief vergaderen zeker een aanrader.