Op het moment dat je een ruimte moet koelen, dan moet je daar energie in stoppen. Dat betekent dan ook dat je geld moet spenderen aan het koelen van de desbetreffende ruimte. Dit zal redelijk beperkt blijven als je een woonkamer wilt koelen, maar je kunt wel nagaan dat de kosten flink oplopen als je een volledige productiehal wilt koelen. Dit soort hallen zijn enorm groot en een airconditioning zou dan ook flink moeten werken om het koel te houden. Niet alleen is dat zeer kostbaar voor de energierekening, maar het is ook nog eens slecht voor het milieu. Je kunt dan ook beter kiezen voor een alternatief wat koeling betreft. Een airconditioning is prima voor een kleine ruimte, maar zelfs dan spendeer je al veel geld aan het koelen van de omgeving. Ook is het niet goed dat er in veel particuliere huizen airco’s worden geplaatst, want dat verhoogt de CO2 uitstoot alleen maar. Voor een productiehal is het dan ook goed om te kiezen voor adiabatische koeling. Dit is koeling op basis van de verdamping van water. Het verdampte water zorgt dan voor zowel de koeling als de ventilatie van de ruimte. De methode van adiabatische koeling is tot wel 70% effectiever dan airco. Je kunt namelijk tot wel 7% dieper koelen met 70% minder vocht. Daarom is de adiabatische koeling zeker de meest duurzame van de twee methodes en op de lange termijn ook stukken goedkoper dan airconditioning. Mocht je reeds een airco systeem in je productiehal hebben of is de hal net nieuw en moet er nog een nieuwe systeem voor de koeling worden geplaatst, dan kun je het beste gewoon kiezen voor de adiabatische koeling. Met deze koeling kun je de productiehal energiezuinig koel houden en ben je ook een stuk vriendelijker voor het milieu. Als je nog niet zo veel weet over adiabatische koeling, dan kun je terecht op de website van oxy-com.com/nl. Hier lees je alles over de adiabatische koeling, hoe het werkt en hoe deze wijze van koelen zich qua kosten, energieverbruik en duurzaamheid verhoudt tot airconditioning. Het is dan ook geen probleem om even te kijken op de website, om zo voor jezelf te ontdekken of adiabatische koeling iets is waar jij meer uit de voeten kunt. Surf dan ook gerust eens naar de website voor meer informatie.

Neem contact op met Oxycom voor adiabatische koeling

Als je de systemen voor adiabatische koeling wilt implementeren, dan kun je een beroep doen op Oxycom. Zij kunnen je in ieder geval voorzien van het nodige advies. Als je eenmaal over de streep bent, dan kun je het hele koelingsyteem natuurlijk ook door Oxycom laten installeren. Wat dat betreft is het een goed idee om de lijnen kort te houden, zodat je ook snel alles kunt regelen voor wat betreft de koeling van je productiehal.

De factoren die van invloed zijn op de koeling

Als je gebruik gaat maken van dit systeem om je hal te koelen, dan zijn er de nodige factoren die de efficiëntie van dit systeem beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De buitentemperatuur van de droge bol
  • De natte-bol temperatuur van de buitenlucht
  • De luchtvochtigheid buiten
  • De luchtdruk
  • Het luchtvolume