Wist je dat je als werkgever moet kunnen garanderen dat jouw werknemers veilig zijn tijdens het werk? Dat betekent dat jij ervoor moet zorgen dat zij weten hoe ze moeten handelen in geval van nood. Als er plotseling iemand onwel wordt of er een bedrijfsongeval plaatsvindt bel je natuurlijk meteen het alarmnummer. Maar tot de komst van de ambulance ben jij verantwoordelijk voor het slachtoffer. En omdat elke minuut telt wil jij niet op je geweten hebben dat het slachtoffer door onwetendheid of de onkunde van jouw medewerkers komt te overlijden. En dat is ook helemaal niet nodig als jij jouw werknemers een cursus BHV verplicht laat volgen.

naamloos

Werken aan veiligheid

Een BHV verplicht laten volgen kan misschien op weerstand stuiten bij je medewerkers. Maar toch zal je merken dat vrijwel iedereen na afloop blij is dat ze deel hebben genomen omdat ze zich niet alleen veiliger voelen maar ook veiliger zijn. Dankzij de opgedane kennis heeft men immers de zekerheid dat men elkaar kan helpen.

Teambuilding

Omdat je zo’n cursus met z’n allen doet is het ook een mooie teambuilding activiteit die niet alleen nuttig is maar ook heel leuk en gezellig. Het grootste deel van de training bestaat uit praktijklessen waarbij de werknemers met elkaar calamiteiten nabootsen. En onderwijl krijgen ze instructies en leren ze hoe ze in al deze gevallen elkaars veiligheid kunnen garanderen. Hartstikke leerzaam én spannend.

Een BHV aanbieden is voordelig

Een BHV verplicht laten volgen klinkt als een dure onderneming. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Omdat je met een cursus BHV actief werkt aan preventie zullen veel zorgverzekeraar de kosten voor een deel of zelfs helemaal vergoeden. Dus surf snel naar de website van jouw zorgverzekeraar om te ontdekken hoe voordelig zo’n cursus in jouw geval uit zal pakken.