dockshelters

Ben jij een aannemer of eigenaar van een distributiecentrum en heb jij de taak om het laadperron zo goed mogelijk in te richten? Kijk dan eens naar de dockshelters op de site van Dockequipment. Het laadperron is de plek waar alle goederen worden geladen en worden gelost. Het is dus belangrijk dat deze plek voorzien is van optimale veiligheid om zowel de werkers als de goederen te beschermen. In dit artikel lees je alles over de voordele van een laadperron met dockshelters. Lees dit artikel dus snel verder.

Het beschermt de werkers en goederen tegen verschillende weersomstandigheden

De dockshelter is als het ware een beschermdoek die zorgt dat er geen loze ruimte is tussen het laadperron en de vrachtwagen. Zonder een dockshelter zou er bijvoorbeeld veel open ruimte zijn. Open ruimte geeft de mogelijkheid voor wind en regen om het laadperron binnen te komen. Dit is niet alleen onprettig voor de werknemers, aangezien ze het risico lopen om sneller ziek te worden, maar het is ook gevaarlijk. De regen kan de grond namelijk glad maken, wat kan zorgen voor goederen die uitglijden en personeel die vallen. Dit kan allemaal leiden tot schade aan de goederen en personeel die gezondheidsklachten oplopen. 

Een gesloten ruimte

Een ander voordeel van de dockshelters, is dat het zorgt dat er geen verbinding meer is met buiten. Er zijn geen open ruimtes meer naar buiten zodra de vrachtwagen gekoppeld is. Dit zorgt voor een optimale veiligheid. Het personeel die doet laden of lossen loopt niet meer het risico dat ze het laadperron afvallen en hetzelfde geldt voor de goederen.

Het aanschaffen van een dockshelter

Zoals je kunt lezen is het hebben van een dockshelter geen overbodige luxe, maar is het een essentieel onderdeel om jouw laadperron zo effectief en veilig mogelijk te maken. Wil jij dockshelters aanschaffen of wil jij meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Nee dan contact op met eock equipment via de website Dockequipment.eu. Zij staan klaar om je op weg te helpen naar het verbeteren van jouw laadperron. Ook adviseren ze je graag over de verschillende mogelijkheden en de beste opties voor jouw laadperron.