Tegenwoordig hechten veel bedrijven grote waarde aan duurzaamheid. Dat is ook niet gek, aangezien de spanning omtrent het klimaat steeds maar hoger oplopen, en het is voor bijna iedereen duidelijk dat er nu actie ondernomen moet worden. Toch is je bedrijf duurzaam maken makkelijker gezegd dan gedaan, want waar begin je nu eigenlijk? Wanneer je hiernaar op zoek gaat krijg je termen te zien als LCA analyse, maar wat houdt dit nou allemaal precies in en wat heb je hier aan? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen. 

Data verzamelen 

Om te beginnen met het verduurzamen van je bedrijf is het van belang om eerst data te verzamelen over de impact die je bedrijf maakt. De gebieden waarop dit gebeurd en in welke mate dat aan de hand is zal namelijk sterk afhangen van je bedrijf, en daarvoor dienen de verschillende analyses die op de markt zijn ook: kijken op welke punten je überhaupt kunt verduurzamen. Er zijn verschillende bedrijven op de markt die deze analyses uitvoeren, zoals bijvoorbeeld https://hhc.earth/. Zorg dat je bij een goed bedrijf deze analyses laat uitvoeren, aangezien dit de basis vormt van de rest van de interventies die je kunt doen! 

Besluiten maken 

Vervolgens zul je gaan moeten kijken op welke gebieden je kan gaan verduurzamen. Zoals gezegd zal dit sterk afhankelijk zijn van de sector waarin je werkt: sommige bedrijven, bijvoorbeeld kleine tech-startups, zullen al een erg lage uitstoot hebben en zodoende weinig kunnen verduurzamen. Tevens is er binnen sommige sectoren nou eenmaal een bepaalde impact die gemaakt moet worden waar je lastig omheen kunt: in de transportindustrie kun je lastig minder gaan rijden, aangezien dit direct ten koste gaat van de inkomsten van het bedrijf. Laat je daarom ook hier goed adviseren over de mogelijkheden!