Winkelbeveiliging

Hierom neemt u winkelbeveiliging

De afgelopen jaren is de hoeveelheid overvallen, het wangedrag en het agressieve gedrag richting winkelpersoneel enorm toegenomen. Een winkel is nu eenmaal een plek waar veel mensen samenkomen. In zo’n situatie ligt ongepast gedrag nu eenmaal sneller op de loer. Wat u hier als eigenaar tegen kunt doen? Het inhuren van winkelbeveiliging is een in het verleden effectief gebleken methode om uw winkel veilig en prettig te houden. Lees snel verder wat winkelbeveiliging voor u en uw winkel kan betekenen.

Veilig en gastvrij

Degelijke winkelbeveiliging zorgt niet alleen voor meer veiligheid in uw winkel, maar ook voor een gevoel van gastvrijheid. Een beveiliger doet dit voor zowel het personeel als voor klanten. Een goede winkelbeveiliger heeft dan ook een representatieve uitstraling. In het verleden is al meerdere keren gebleken dat winkelbeveiliging een bijzonder preventief effect heeft. Winkelbeveiligers zijn namelijk getraind in het opmerken van verdacht en afwijkend gedrag.

De winkelbeveiliger: taken

In welke branche uw winkel dan ook zit, een goede winkelbeveiliger reageert altijd correct op gevaarlijke situaties. Een winkelbeveiliger zorgt sowieso voor het volgende in uw winkel:

  • Deurbeleid en gastheer: een beveiliger verwelkomt mensen en weert mogelijke onbevoegden.
  • Herkennen van afwijkend gedrag: verdacht gedrag is vaak het eerste signaal dat er diefstal of agressie plaats zal vinden. Een winkelbeveiliger is erop getraind dit te herkennen en treedt er passend tegen op.
  • Winkeldieven aanhouden: een winkelbeveiliger is bevoegd om winkeldieven aan te houden volgens een standaardprotocol.
  • Fouilleren en visitatie: als er een gegronde reden voor is, mag een winkelbeveiliger verdachten van diefstal fouilleren. Bij voldoende aanleiding en reden tot verdenking mag er zelfs tot visitatie worden overgegaan.

Klanten veilig

Het is niet alleen de taak van een winkelbeveiliger om potentiële dieven of agressievelingen te weren. Een winkelbeveiliger dient er ook voor te zorgen dat klanten zich fijn voelen in uw winkel. Het zou uiteraard niet goed zijn voor uw klandizie zijn als, na een paar nare incidenten zoals diefstal of agressie, uw klanten niet meer terugkomen omdat ze zich niet veilig voelen in uw winkel. Een winkelbeveiliger voorkomt dit door klanten zich altijd prettig te laten voelen. Zo weet u zeker dat uw winkel veilig is, dat regels worden nageleefd en dat klanten zich prettig en welkom voelen.

Heeft u ervaringen met winkelbeveiliging? Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.