De opleiding baliemedewerker en telefoniste is één van de leukste opleidingen van Fabius. Tijdens deze opleiding leer je in 20 weken hoe je een goede gastvrouw kan zijn, die het visitekaartje van het bedrijf is achter de receptie. De opleiding baliemedewerker en telefoniste bestaat voor een deel uit theorie en voor een deel uit praktijkoefeningen. Dat gaat er vaak hilarisch aan toe. Van een baliemedewerker en telefoniste wordt verwacht dat zij op basisniveau met een computer kunnen werken. Om de cursisten te stimuleren  om daarmee aan de gang te gaan heeft Fabius voor elke cursist gedurende de cursus een laptop beschikbaar.

Opleiding baliemedewerker bestaat uit drie onderdelen

De drie onderdelen die worden behandeld tijdens de opleiding baliemedewerker zijn toetsenbordvaardigheid, omgaan met kantoorsoftware en kantoorpraktijk. Van alle drie de onderdelen wordt apart examen afgenomen. Toetsenbordvaardigheid en het omgaan met een tekstverwerker, spreadsheet en e-mailprogramma is vooral een kwestie van oefenen. Dat gebeurt tijdens de lessen, maar moet ook thuis worden gedaan. Kantoorpraktijk betreft onderwerpen als klantgericht werken, representativiteit, baliewerkzaamheden, communicatie en gesprekstechniek, telefoongebruik, etc. Aan de hand van theorie wordt één en ander uiteengezet. Daarna mogen de cursisten die theorie aan de hand van oefeningen meteen in de praktijk brengen.

Opleiding baliemedewerker overal in Nederlan

De opleiding baliemedewerker en telefoniste bestaat uit twintig lessen van drie uur en kan op meer dan 50 leslocaties van Fabius opleidingen worden gevolgd. De lessen worden in klassikaal verband gegeven. Er is keuze uit lessen in de ochtend en lessen in de avond. Mede door het enthousiasme van de docenten, de inzet en motivatie van de deelnemers en de ruime aandacht die wordt besteed aan de begeleiding voor de examens, is het slagingspercentage 90%. Tijdens deze opleiding is het belangrijk dat de cursisten samen aan het werk gaan met praktijkoefeningen. Daar zijn in het verleden al regelmatig hechte vriendschappen uit ontstaan.