Als ZZP’er werkt u niet in dienst, maar heeft u een eigen bedrijf. Dit brengt enkele interessante voordelen met zich mee, maar het heeft ook gevolgen voor uw werkzaamheden. Zo bent u als zelfstandige verplicht om uw eigen administratie in te richten en bij te houden, zodat de Belastingdienst precies kan zien wat u doet met uw bedrijf. Wilt u een eigen bedrijf runnen, maar wilt u de administratie van uw bedrijf niet zelf inrichten en bijhouden? Schakel dan een administratiekantoor uit Groningen in.

Alan Accountants en Adviseurs: uw ervaren administatiekantoor in Leek (Groningen)

Alan Accountants en Adviseurs is al jaren gespecialiseerd in het inrichten en bijhouden van de administratie van verschillende soorten bedrijven. Wij helpen grotere bedrijven met hun complete administratie, maar kunnen ZZP’ers ook helpen met hun administratieve taken. Door gebruik te maken van onze dienstverlening, hoeft u niets meer te doen aan uw administratie en weet u zeker dat uw administratie goed ingericht wordt.

 

Boekhouder, Kantoor, Koffie, Calculator, Toetsenbord

Een correcte jaarrekening opstellen

Na afloop van ieder jaar moeten de meeste bedrijven een jaarrekening opstellen. In een jaarrekening kan alles gelezen worden over de financiële situatie van het bedrijf. Hoe uitgebreid deze is, hangt onder meer af van het formaat van het bedrijf en de verwachtingen van stakeholders. Een uitgebreide jaarrekening bestaat in elk geval uit een jaarverslag, een balans, winst-en-verliesrekening, kasstroomoverzicht en waar nodig een toelichting op deze zaken.

 

Munten, Munteenheid, Investeringen, Verzekering, Cash

 

Onderdelen jaarrekening

Een jaarrekening bevat in elk geval een winst-verliesrekening, balans en toelichting. Bij grotere bedrijven wordt onder meer ook een uitspraak gedaan over de uitbetaling aan de directie. Aan de hand van de winst-verliesbalans en balans kan voor een groot deel gezien worden wat de financiële gezondheid van een onderneming is. Is deze op de juiste wijze opgesteld, dan is het ook voor de onderneming zelf erg handig om te hebben. Soms komt er aan de hand van de jaarrekening informatie boven tafel die in eerste instantie over het hoofd gezien kan worden. Zelfs als er geen directe vereiste is om een jaarrekening te maken, kan het daarom bijzonder nuttig zijn.