Linkbuilding

Zie jij de waarde in van zoekmachine optimalisatie? Dan ben je niet de enige. Want veel ondernemers en website eigenaren zetten SEO in om meer website bezoekers te genereren. Het is zelfs zo dat er websites zijn die SEO als hoofdbron hebben van bezoekers. Het is dus wel zeker dat het belangrijk is om je website te optimaliseren voor Google. Maar hoe kom ik bovenaan Google? Zal je nu vast denken? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen!

Zorg voor een goede basis

hoe kom ik bovenaan google

Je kunt allerlei tactieken inzetten om hoger te scoren in Google. En er wordt allerlei informatie op het internet geschreven. De ene tactiek nog gekker dan de andere. Echter is het de kunst om SEO zo eenvoudig mogelijk te houden. Dit wil niet zeggen dat het makkelijk is. Je zult namelijk niet zomaar hoog scoren in Google. Omdat er veel mensen zijn die dit ook willen. Maar met een goed plan kom je al heel ver.

SEO

Dit plan bestaat doorgaans uit drie delen. Zo moet je ervoor zorgen dat de je genoeg links naar je website hebt. Maar ook dat het technische gedeelte van je website kloppend is. Ten slotte is natuurlijk de content op je website belangrijk. Want hiervoor komt de bezoeker in veel gevallen naar je website. Belangrijk uitgangspunt om te onthouden hierbij is dat de bezoeker moet vinden waarnaar die op zoek is. Je kunt pagina’s op jouw website optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden. Doe je dit? Dan moet je er dus zeker van zijn dat de bezoeker zal vinden waarnaar ze op zoek zijn. Is dit niet het geval? Dan zullen ze weggaan van je website. Ook wel ‘bouncen’ genoemd. Google zal dit natuurlijk ook opmerken. En dit is een teken voor Google dat men niet vindt op jouw website waarnaar ze op zoek zijn. En dit kan ervoor zorgen dat je website wegzakt in de zoekresultaten.