De tijd is daar voor mijn eerste bericht en ik wil aanvangen met een door mij steeds vaker gesignaleerde trend, namelijk groen ondernemen. Waar ik vandaag over wilde uitweiden betreft papieren tassen bedrukken, bij bijvoorbeeld een bedrijf als Max Tassen, dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hanteert. Heb je een eigen zaak waarin je artikelen verkoopt of meegeeft aan klanten, dan is dit bericht dus hoogst interessant voor je.

31

Duurzaam imago met papieren zakken

Met de huidige tijdsgeest, die almaar groener wordt, past het laten bedrukken van papieren tassen dan ook helemaal bij een duurzaam imago. We weten allemaal wat de korte- en langetermijneffecten zijn van het zomaar uitdelen van plastic tasjes, hetgeen niet alleen bij supermarkten maar ook bij allerlei andersoortige winkels aan de lopende band gebeurde en gebeurt. Veel beter kun je investeren in een draagbaar middel dat vele malen duurzamer is dan dat. Een bijkomend voordeel is bovendien dat papieren zakken er veel chiquer uitzien dan de plastic varianten, kijk maar eens naar het volgende voorbeeld.

27

Bovendien kun je de papieren tassen op allerlei uiteenlopende wijzen bedrukken in je huisstijl en met je eigen logo. De mogelijkheden daarvoor zijn bij bijvoorbeeld Max eindeloos, zo weet ik uit ervaring. Je kunt de tassen volledig in full colour op stevig karton laten drukken en hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een glanzende variant. Je krijgt dan echt een luxe cadeautas bijvoorbeeld, die een zeer representatief uiterlijk heeft. Maar ook kun je ervoor kiezen al voor drie cent per tas deze volledig te laten personaliseren naar je eigen wens. Onderstaande papieren tas is een voorbeeld van zo’n zeer goedkope variant.

41