Ben jij één van de vele mensen die er regelmatig voor kiest om één of meerdere artikelen te kopen via het internet? Dan is de kans ontzettend groot dat je op een bepaald ogenblik in aanraking zal komen met een zogenaamde 3D configurator. Er kan vandaag de dag namelijk worden vastgesteld dat een dergelijk knap stukje software wordt geïmplementeerd in menig aantal verschillende webwinkels. Deze software maakt het mogelijk om zeer precies te bepalen hoe een bepaald artikel dat je wenst te kopen eruit moet komen te zien. Zo kan je niet alleen de afmetingen naar wens bepalen, maar ook bijvoorbeeld de kleur waarin ze moet worden uitgevoerd. Hoe dan ook, wil je hier graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral verder blijven lezen.

Stel het door jou gewenste artikel samen in 3D 

De belangrijkste mogelijkheid die een 3D configurator in de praktijk weet te bieden heeft betrekking tot het samenstellen van een artikel op maat. Dat is echter niet alles. Bovendien maakt ze het namelijk uiteraard ook mogelijk om een keuze te kunnen maken uit een concreet aanbod aan mogelijkheden. Niet zelden kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er van een bepaald artikel meerdere varianten bestaan. Door gebruik te maken van een configurator is het niet alleen mogelijk om een goed zicht te krijgen op deze verschillende varianten, daarnaast zal je eveneens meteen kunnen vaststellen welke van deze opties voor jou de beste keuze is. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een 3D configurator?

Er zijn best een aantal zeer interessante voordelen verbonden aan het gebruik van een 3D configurator. In eerste instantie geldt voor deze software bijvoorbeeld dat ze ontzettend eenvoudig is in gebruik. Dat is echter niet alles. Daarnaast biedt ze jou als klant ook een gigantisch aantal interessante mogelijkheden aan. Wil jij graag een uiterst compleet beeld krijgen van het artikel dat je graag wenst aan te schaffen? Dan zal je tot de conclusie komen dat gebruikmaken van een configurator die werkt met 3D daar absoluut zeker voor kan zorgen. Ook het bestellen van bijvoorbeeld een artikel dat op maat van jouw wensen moet worden gemaakt wordt op deze manier echt een behoorlijk stuk eenvoudiger gemaakt.

Welke meerwaarde biedt een 3D configurator voor de winkeleigenaar? 

Het lijkt er in eerste instantie vooral naar uit te zien dat het gebruik van een 3D configurator (uitsluitend) een meerwaarde met zich meebrengt voor de (potentiële) klant. Dat is zeker niet helemaal juist. Deze software slaagt er in de praktijk dan ook nagenoeg perfect in om enkele vervelende pijnpunten aan te pakken waar rekening mee moet worden gehouden door de eigenaar van een webwinkel. Denk hierbij in het bijzonder aan de realisatie van maatwerk artikelen. 

Expivi – Customize anything

Gebruikmaken van een 3D configurator maakt het voor jou als webwinkeleigenaar onder meer mogelijk om je (potentiële) klanten te voorzien van de mogelijkheid om maatwerk artikelen samen te stellen en bovendien ook meteen te bestellen. De order kan automatisch worden verwerkt door jouw bestelsysteem waardoor je hier verder helemaal geen omkijken meer naar hebt. Het spreekt voor zich dat ook dit in de praktijk alleen maar als zeer interessant te bestempelen is.