Klimaatneutraal bedrijf door zonnepanelen

Veel bedrijven hebben het voornemen om dit jaar klimaatneutraal te worden. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van jouw kantoorpand kan hier enorm bij helpen. Dankzij de zonnepanelen is de CO2-reductie aanzienlijk, doordat een groot deel van het elektraverbruik van het kantoorpand zal bestaan uit zonne-energie. In dit blog lees je over de voordelen van het hebben van zonnepanelen op kantoor.

Plaatsen van zonnepanelen

Voordat je de zonnepanelen installeert op kantoor is het belangrijk om te weten wat de verwachte kostenbesparingen zijn. De zonnepanelen kunnen op of los rondom het kantoorpand worden geplaatst. Het aantal vierkante meters waar je voor kiest heeft invloed op de kostprijs. Zonnepanelen worden namelijk per vierkante meter afgenomen. Let er wel op dat bij een grotere investering in meer meters, je uiteindelijk ook meer zal profiteren van de zonnepanelen. Alleen zal jouw investering in het begin hierdoor flink hoger zijn.

Voordelen van zonnepanelen op een rij

Zoals al veel mensen weten krijg je bij het laten plaatsen van zonnepanelen veel voordelen. Wij hebben voor het gemak deze voordelen voor jou op een rij gezet:
  • Wordt onafhankelijk van energiebedrijven
  • Verhoog de waarde van je pand
  • Profiteer van belastingvoordeel of subsidie
  • Zorg voor een betere uitstraling van jouw kantoorpand
  • Bescherm het milieu, beperk de CO2 uitstoot
  • Verhoog jouw energielabel
  • Bespaar veel geld in de toekomst

Kosten besparen met zonnepanelen

Energie is een grote kostenpost, zowel voor huishoudens als voor kantoorpanden. De wijze waarop deze kosten zijn opgebouwd bepaald voor een groot deel wanneer zonnepanelen interessant voor een onderneming zijn. Denk hierbij aan leveringstarief, opslag duurzame energie, energiebelasting en vaste lasten. Dankzij zonnepanelen kun je op bijna alles besparen, behalve op de vaste lasten. Kiezen voor zonnepanelen op kantoor is dus een wijze keuze! Wil je graag meer lezen over hoe jij het best jouw zaak kunt runnen? Je leest de interessante artikelen op deze website.