De afgelopen jaren heeft de wereld waar wij in leven heel erg veel ontwikkelingen doorgemaakt. De kans is groot dat jij door de grote hoeveelheid lang niet hebt kunnen bijhouden welke ontwikkelingen dit allemaal zijn geweest. Een van de ontwikkelingen die misschien wel langs je heen gegaan is is het concept linkbuilding. Tegenwoordig zijn er erg veel bedrijven die kiezen voor linkbuilding zelf doen of uitbesteden. Het is een ontwikkeling die de laatste jaren sterk in populariteit gestegen is. Als jij graag meer over deze ontwikkeling wilt weten dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is linkbuilding?

De vraag die nu waarschijnlijk door je hoofd speelt is ‘Wat is linkbuilding dan precies?’. Om een beter beeld te krijgen van dit proces, is het nu van groot belang om een duidelijk antwoord op deze vraag te krijgen. Echter, het is niet altijd even simpel om linkbuilding in maar een paar woorden te omschrijven. Dit komt omdat het een erg innovatief en soms een beetje ingewikkeld proces is. Het is handig om te beginnen met het begrijpen van het doel van linkbuilding. Het doel is om hogerop te komen in de zoekmachines waar gebruikers van het internet vandaag de dag erg veel gebruik van maken.

Het proces in de praktijk 

Nu je het doel van linkbuilding weet, kan het iets makkelijker zijn om te begrijpen hoe linkbuilding in de praktijk in zijn werking gaat. Om het proces goed te begrijpen is achterliggende kennis over de werking van een zoekmachine vereist. Hierbij moet je weten dat een zoekmachine sites die het hoogst gewaardeerd zijn bovenaan plaatst. Een site kan deze hoge waardering ontvangen doordat de link van de site bijvoorbeeld op veel andere sites genoemd wordt. Linkbuilding is het verspreiden van een link van een site waardoor deze site een hogere waardering zal ontvangen van de zoekmachine en dus hoger in de zoekresultaten zal worden geplaatst.

De voordelen van linkbuilding

Zoals gezegd zijn er veel bedrijven die tegenwoordig gebruik maken van linkbuilding. Dit is natuurlijk zeker niet zonder reden. Er zijn namelijk veel voordelen linkbuilding 2023 die bedrijven doen besluiten om gebruik te gaan maken van linkbuilding. Je hebt kunnen lezen dat linkbuilding er voor kan zorgen dat een bedrijf hoger in de resultaten van een zoekmachine geplaatst wordt. Hoe hoger het bedrijf staat, hoe groter de kans is dat meer mensen de website van een bepaald bedrijf zien en aanklikken. Hierdoor kan het aantal bezoekers van de website en daarmee het aantal potentiële klanten van een bedrijf sterk stijgen.

Nog meer voordelen

Meer bezoekers op een website is een groot voordeel van linkbuilding, maar het is zeker niet het enige voordeel. Linkbuilding is namelijk ook een manier om de betrouwbaarheid van een bedrijf te vergroten. Je kunt je voorstellen dat het voor een bedrijf belangrijk is om betrouwbaar te zijn en dit over te brengen aan klanten. Het feit dat linkbuilding er voor kan zorgen dat de betrouwbaarheid en daarmee ook de reputatie van een bedrijf kunnen stijgen is een erg groot voordeel!