magazijninrichting

Een pompwagen kopen lijkt een makkie, maar er zijn onwijs veel keuzes beschikbaar wanneer je ervoor kiest om er eentje aan te schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een elektrische pompwagen, maar ook handpompwagens zijn erg populair, en vaak ook een stukje goedkoper. En wat is eigenlijk het verschil tussen een pompwagen en een palletwagen? Deze vragen antwoorden wij hieronder voor je.

Een pompwagen kopen, of toch een palletwagen?

Wellicht zit je te twijfelen om of een pompwagen kopen of toch een palletwagen. Twijfel vooral niet langer, want de twee zijn precies hetzelfde. Voor het woord ‘pompwagen’ bestaan er namelijk meerdere synoniemen, waaronder bijvoorbeeld ook ‘transpallet’ of ‘pallettruck’. Je hebt wel veel verschillende soorten pompwagens om uit te kiezen, dus hier zal je wel goed in moeten duiken voordat je begint met een pompwagen kopen. Zo heb je bijvoorbeeld een handpompwagen. Dit is een pompwagen die je omhoog moet krikken met je hand: deze wordt dus in beweging gebracht door je eigen spierkracht. Vaak zijn deze een stukje goedkoper, maar pas op dat je geen last van pijn in je schouders of armen krijgt hiervan. Wees dus voorzichtig in het gebruik van de pompwagen.

Wat voor elektrische pompwagens zijn er?

Geen zin om je eigen spierkracht te gebruiken hiervoor? Dan moet je een andere pompwagen kopen, bijvoorbeeld eentje met een elektrische pompwagen. Deze worden elektrisch aangedreven. Je kunt hierbij kiezen voor een pompwagen met een meerijd plateau, of zonder. Dit hangt volledig af van de reden waarvoor jij besloot een pompwagen te kopen. Heb je namelijk veel te vervoeren op je pompwagen? Dan is het wellicht erg handig om een pompwagen aan te schaffen waar een plateau op zit. Dit scheelt heel wat tilwerk! Voor elke voorkeur is er dus wat beschikbaar. Pas wel op wanneer je een pompwagen gebruikt, want je kunt gemakkelijk iemand hier mee aanrijden. Wees voorzichtig tijdens het rijden, want je wilt geen goederen of andere uitrusting beschadigen door verkeerd gebruik. Lees je dus vooral goed in.