Zeker als je geen ervaren gebruiker bent, kun je wel wat WordPress hulp gebruiken. Je kunt enkele antwoorden op je vragen wel in de FAQ vinden, maar voor sommige vraagstukken heb je toch echt persoonlijke hulp nodig. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet precies weet waar je naar op zoek bent, maar het wel enigszins kunt uitleggen. Er zijn dan verschillende manieren om hulp te krijgen bij jouw website. Het meest gangbare kanaal is WordPress zelf, maar in enkele gevallen kan je hostingbedrijf je helpen of kun je bijvoorbeeld Puur Webdesign om hulp vragen.

logo

WordPress Support forum

Wanneer je tegen een probleem aan loopt en maar geen oplossing kunt vinden, weet dan dat je (praktisch) nooit de eerste bent die dit overkomt. Wil je bijvoorbeeld de grootte van een bepaalde container in je thema aanpassen, dan zou je op het WordPress forum of via Google kunnen zoeken naar: “Wordpress change size container [jouw thema]”. In Google zal dan vaak een link naar een topic op het WordPress support forum bovenaan staan. Hier lees je, waarschijnlijk in het Engels, iemand anders die maanden of jaren geleden precies hetzelfde probleem had als jij. In de reacties op deze vraag zie je vervolgens wat andere gebruikers hebben aangeraden en welk van deze adviezen door de steller van de vraag zijn opgevolgd. Zo vind je simpel en snel een oplossing.

Mocht je een probleem hebben dat echt specifiek voor jouw website is, zoals het aanpassen van de achtergrondkleur van een icoontje in je eigen thema, ook dan zou je voor WordPress hulp terecht kunnen op dit forum. Hiervoor maak je een apart account aan, zodat je nieuwe topics kunt maken met jouw vragen. Wanneer je dit gedaan hebt, hoef je alleen nog maar te wachten. Vaak heb je binnen 24 uur antwoord van een meer ervaren gebruiker die verstand heeft van zaken als HTML en PHP. Hier kunnen medegebruikers je dan aan een stukje HTML-tekst helpen, welke jij vervolgens op simpele wijze kunt kopiëren en plakken in je eigen website. Bij deze methode is het belangrijk dat je jouw probleem duidelijk beschrijft, eventueel met behulp van screenshots en een link naar je website. Houdt hierbij ook rekening met het feit dat deze mensen jou helemaal gratis en voor niets WordPress hulp aanbieden, een bedankje is dus op zijn plaats.

Hulp bij plug-ins

Het incorporeren van sommige plug-ins binnen je website kan lastig zijn en soms heb je niet helemaal het gewenste resultaat. In dat geval kun je vaak via je Dashboard naar je plug-ins gaan, om zo op de pagina van de ontwikkelaar van de desbetreffende plug-in terecht te komen. Meestal kun je hier gratis om hulp vragen aan de ontwikkelaar of andere gebruikers. Aangezien er minder gebruikers op dit forum zitten – in vergelijking met het algemene WordPress Support forum – zul je wat langer op je antwoord moeten wachten. Wel is het vaak zo dat, wanneer je een betaalde, premium versie van de plug-in gebruikt, je sneller een deskundig antwoord kunt verwachten van de ontwikkelaar zelf.